Blog

Soc com tu

Taller habilitats sociolaborals

Muntis Inclusiu i Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida ofereixen un taller gratuït d’habilitats sociolaborals per a dones estrangeres que viuen en la comarca de la Vall d’Albaida.

Segons el Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, en l’any 2022 en la comarca convivien 86.713 de persones de les quals 3.718 dones immigrades.

Els processos migratoris són un dels principals factors de transformació social, cultural i política de les societats. Els moviments de població resulten claus en el dinamisme social i afecten moltes esferes de l’estructura social, generen noves oportunitats a les persones i valuoses aportacions a les societats, però també nous processos d’inclusió i exclusió social, de generació de desigualtats i de desavantatges i de situacions d’opressió.

La realitat de les dones immigrants varia depenent del seu país d’origen, estatus legal i altres factors. En general, poden enfrontar barreres en l’accés a serveis bàsics com la salut i l’educació, així com discriminació i explotació laboral. També poden experimentar aïllament social i cultural als seus països de destinació.

És important reconéixer i abordar aquestes desigualtats per garantir la igualtat d’oportunitats i el benestar de totes les dones immigrants.

Aquest taller té l’objectiu d’oferir a les dones immigrades l’aprenentatge i la gestió dels seus drets, destreses i aptituds per a relacionar-se tant en l’entorn que conviuen com en el món laboral.

S’utilitzarà una metodologia centrada en el protagonisme i la participació de les dones per mitjà d’activitats dinàmiques dividides en dos grups: apoderament i la recerca d’ocupació, ja que cal tindre present que la integració sociolaboral constitueix un factor decisiu per a garantir la integració social.

La intencionalitat d’aquest taller és repercutir de manera considerable i directa en les mateixes dones destinatàries perquè aconsegueixen desenvolupar estratègies i augmentar els seus potencials amb el propòsit d’afavorir la seua inserció sociolaboral.

 

Post a comment