Blog

Dia del Col·leccionisme i artesania

Estem preparant per aquesta tardor un esdeveniment encisador. Com a continuïtat de la darrera Fira de Col·leccionisme i antiguitats de 2015 enguany preparem un dia on trobar-se, descobrir, intercanviar o comprar objectes que ens recorden temps passats, que ens il·lusionen, que fan que coneguem la nostra història.

Reunirem artesans de oficis antics i artesans dels més moderns, contant amb taller de roba reciclada, mobiliari reciclat, joieria vegetal, sense oblidar la part gastronòmica de la mà dels nostres agricultors ecològics i elaboradors artesanals.

Tindrà un caliu de mercat d’antany on existia el intercanvi de mercaderies per diners però també, la barata directa de persona a persona, amb intercanvis de coneixements i saviesa. Reflex d’aqueixa mirada cap a les nostres arrels és aquesta fira de col·leccionisme, un hobby intergeneracional practicat igualment per ells i elles, de qualsevol edat i que pot dur-se terme sense grans dispendis econòmics.

El col·leccionisme es comunica amb la societat, que li acull proporcionant aqueix plus que presten desinteressadament homes i dones, xiquets i xiquetes, a la recopilació, arxiu i posada en valor del patrimoni de tots. En ocasions, un patrimoni de l’efímer, que per aquests i aquestes col·leccionistes queda salvaguardat i és font d’informació per a historiadors, dissenyadors, publicistes, enginyers…, però també és inspiració per a un dels hobbys més practicats EL COL·LECCIONISME.

Una fira de col·leccionisme consisteix en organitzar una trobada d’intercanvi i compra-venda d’objectes estimats per persones de totes les edats i condicions. Participant en ella comerciants especialitzats, federacions, associacions i particulars que posseeixen eixos objectes i volen aconseguir-ne més per ampliar les seues col·leccions, evitant així la pèrdua d’eixe patrimoni que per ser moltes vegades del dia a dia el valorem.

Els motius per a realització del dia de Col·leccionisme anomenada, són diversos però principalment:

  • La necessitat de vissibilització de l’activitat del col·leccionisme a les seues múltiples facetes i que en les nostres comarques havia quedat reduït a trobades privades entre col·leccionistes o bé a esporàdiques mostres o exposicions de particulars.

Amb aquesta fira pretenem corregir aqueix dèficit. Associacions i clubs veuen en el dia del col·leccionisme el punt definitiu de poder reunir-se mes allà de col·leccionismes temàtics i particulars.

 

Post a comment