Blog

Dinàmiques vivencials

Els tallers de Muntis son experiències inoblidables per aquells que hi participen. Enguany a l’institut de Quart de Poblet, Faitanar i al Josep Segrelles d’Albaida hem aconseguit transmetre el dia a dia de les persones amb diversitat funcional, especialment d’aquelles amb necessitats de suports generalitzats.
Amb dinàmiques de grups, on es debateix, es descobreix, fem vore que coneixent a una persona poden canviar els sentiments que tenim d’ella, que els límits de vegades els imposen o se’ls autoimposem. Tot això dins del contexte de la Filosofia Vida independent, la qual valora a totes les persones per igual només pel fet de ser essers humans amb els següents Principis bàsics: Drets humans i civils, Auto determinació, Auto ajuda (suport entre Iguals), Possibilitat per exercir poder (Empoderament), Responsabilitat sobre la pròpia vida i accions, Dret a assumir riscos, i Viure en la comunitat.
On a més fem entendre els Pilars que sustenten esta filosofia

  • Tota vida humana te valor.
  • Qualsevol persona amb qualsevol diversitat, son capaços de realitzar eleccions.
  • Les persones con diversitat funcional ho son per la resposta de la societat a la seia diversitat física, intel·lectual i sensorial i tenen dret a exercir el control de les seues vides.
  • Les persones con diversitat funcional tenen dret a la plena participació en la societat.

Tant a alumnes com al professorat els mostrarem alternatives de projectes on si és dona la inclusió, com per exemple les Oficines de Vida Independent.

Si vols que els teus alumnes gaudisquen d’aquesta experiència contacta amb nosaltres, no deixes pasar l’oportunitat d’aprenentatge.

Post a comment